vineri, 13 august 2010

FEG - Centru de Calificare FEG Iasi

Prezentare FEG

Centrul de Calificare FEG a fost infiintat la Iasi, in 1990, fiind primul furnizor de formare profesionala privat din Moldova.



Obiectivul Centrului de Calificare FEG este facilitarea insertiei pe piata muncii a absolventilor invatamantului obligatoriu si a somerilor si marirea sanselor de obtinere a succesului profesional a tuturor categoriile de salariati. In vederea atingerii acestui obiectiv, FEG deruleaza urmatoarele activitati: organizeaza programe de formare profesionala – cursuri de calificarerecalificareinitiere siperfectionare in conformitate cu cerintele socio-economice actuale, organizeaza activitati de validare a competentelor dobandite anterior in diferite contexte si administreaza o baza de date interna in vederea facilitarii insertiei socio-profesionale a cursantilor.
Pentru a raspunde nevoilor de formare profesionala identificate si in alte zone ale tarii, Centru de Calificare FEG a infiintat filiale in Bucuresti (1994), Brasov (1999) si Ploiesti (1998).
In anul 2004 a fost infiintat la Iasi Centrul de Formare si Evaluare Profesionala F.E.G „Education” care are, in prezent, filiale in Bacau, Barlad, Botosani,  Campulung Moldovenesc, Cluj, Focsani, Galati, Piatra Neamt, Ploiesti, Suceava, Vaslui.
Cursurile de calificare, recalificare, initiere si perfectionare sunt autorizate de Consiliul National pentru Formare Profesionala a Adultilor, in conformitate cu prevederile Legii 76/2002, Ord. 76/2004 si Ord. 129/2000.
Certificatele de absolvire a cursurilor poarta antetele Ministerelor Educatiei si Cercetarii, Muncii,Solidaritatii Sociale si Familiei.
Cursurile sunt structurate pe module de pregatire teoretica si stagii de instruire practica.
Pregatirea teoretica se desfasoara la sediul institutiei, in spatii de scolarizare special amenajate si dotate cu mijloacele didactice necesare (aparatura audio-vizuala, planse, retroproiectoare, flipcharturi etc.) si este asigurata de formatori cu experienta in formarea profesionala.
Instruirea practica se desfasoara in cabinete/laboratoare proprii sau in institutii de profil, in colaborare cu agentii economici din zona.
Programul de desfasurare al orelor de curs se stabileste in functie de disponibilitatile de timp ale cursantilor, astfel incat acestea sa poata fi urmate si de someri, de absolventi de liceu, studenti si de persoane angajate.
Curriculum-ul aplicat de Centrul de Formare FEG a fost elaborat pe baza standardelor ocupationale pentru fiecare meserie, urmarindu-se imbinarea optima intre cerintele angajatorilor, nivelul initial de instruire al cursantilor si competentele ce urmeaza a fi dobandite.
Pana in prezent, in cadrul Centrului de Calificare FEG Iasi, au beneficiat de cursuri de formare profesionala si de consiliere in vederea gasirii unui loc de munca peste 10 000 de persoane si de aceea, pentru viitor, ne propunem dezvoltarea bazei materiale si a calitatii parteneriatelor cu agentii economici implicati in procesul de ocupare al fortei de munca si cu societatea civila.

2 comentarii: